

انتظار می رود با رشد بازار گوشیهای موبایل، حجم معاملات این بازار در سال 2022 به 1.654 میلیارد رسیده و تعداد کاربران تلفن های هوشمند از مرز 3 میلیاردعبور کند. پس واضح است که حضور در این بازار پرقدرت و سعی برای تصاحب بخشی از آن دیگر اختیاری نیست و شرکتها توسعه اپلیکیشن را به عنوان پیش شرط اصلی رشد خود قلمداد کنند. اما با تصمیم برای ایجاد یک اپلیکیشن سوال مهمتری ایجاد میشود، این که برای جلب توجه موفقیت آمیزکاربران چه باید کرد؟
یکی از اصلیترین و حائز اهمیت ترین موارد انتخاب بین توسعه یک برنامه ترکیبی Hybrid و بومی Native است. جالب است که بدانید هر یک از این دو رویکرد برای توسعه برنامه موبایل موافقان و مخالفان خاص خود را دارد!!
اگر با اپلیکیشن و با انواع آنها آشنایی ندارید پبشنهاد میکنیم ابتدا مقاله اپلیکیشن چیست را مطالعه نمایید.
ما در این مقاله به بررسی و توضیح این دو خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.
برنامه های بومی در یک زبان برنامهنویسی مخصوص توسعه داده می شوند و این باعث می شود تا برنامه شما فقط با پلتفرم مخصص به خود سازگار باشد. به عنوان مثال برنامه های Android عمدتاً با زبان جاوا توسعه یافته اند، در حالی که برنامه های iOS در Apple’s Swift توسعه مییابند. از طرف دیگر، برنامه های ترکیبی با استفاده از زبان های برنامه نویسی و نشانه گزاری وب مانند HTML5 JavaScript و CSS در ترکیب با عناصر نیتیو Native ساخته می شوند. آنها اساساً وبسایتهایی هستند که مستقل از پلتفرمهای نرمافزاری مانند اندروید و IOS عمل میکنند و با استفاده از یک وبویو بومی نمایش داده می شوند، این وبویو یک اپلیکیشن نیتیو است که توسط سیستم عاملهایی مانند Android و iOS برای بارگیری محتوای وب عمل میکند.
همانطور که در ابتدای این مقاله گفتیم، هر دو روش ترکیبی و بومی برای توسعه برنامه های تلفن همراه، موافقان و مخالفان خاص خود را دارند، به همین جهت شرکت ها هنگام تصمیم گیری در مورد نحوه ورود به این بازار باید آنها را در نظر داشته باشند که شامل:
هزینه، یکی از تاثیرگذار ترین عواملی است که شرکتها برای تصمیمگیری و انتخاب اپلیکیشن خود آن را مد نظر دارند. گفتنی است که از جهت هزینه طراحی و توسعه، روش ترکیبی Hybrid حرف اول را می زند. از آنجا که برنامههای ترکیبی را می توان برای هر پلتفرمی استفاده کرد، بسیار ارزان تر از برنامه های بومی میباشند.
ساخت یک برنامه ترکیبی (هایبرید) تقریباً همیشه سریعتر از یک برنامه بومی (نیتیو) است. چرا؟ از آنجا که برنامه های ترکیبی با زبانهای وب مانند HTML5 ، JavaScript و CSS ساخته می شوند، این امکان را فراهم می کند که در زمان کمتری نسبت به برنامه های نیتیو، از یک ایده خام به نمونه اولیه کار برسید.
این واقعیت که برنامه های ترکیبی می توانند یک کد واحد را برای اجرا در چندین سیستم عامل به اشتراک بگذارند، به طور چشمگیری زمان بازاریابی را نیز کاهش می دهد!!
شرکت هایی که تصمیم به ساخت یک برنامه نیتیو دارند، اغلب برای گام اول، اپلیکیشن خود را در یک پلتفرم ارائه میکنند و سپس در پلتفرم های دیگر، این مسئله میتواند روی کاربران سایر سیستم عامل ها اثر منفی بگذارد.
امروزه انتظار کاربران از اپلیکیشن ها بسیار فراتر از گذشته میباشد. جالب است بدانید طبق یک نظرسنجیCompuware چهلدو درصد از کاربران برنامه تلفن همراه انتظار دارند برنامه های موبایل سریعتر از وبسایت ها بارگیری شوند. و همچنین آنها به طور متوسط، انتظار دارند برنامه ها در عرض دو ثانیه بارگیری شوند، این چیزیست که فقط با بهروز رسانی های منظم ممکن میشود.
توسعه اپلیکیشن بومی Native به این معنی است که چندین زبان برنامهنویسی استفاده شده است، (حداقل یکی برای Android و دیگری برای iOS). از آنجا که توسعه دهندگان اندروید معمولاً در زمینه توسعه iOS مسلط نیستند - و بالعکس - شرکتهایی که تصمیم به توسعه یک برنامه بومی (نیتیو) می گیرند باید آماده باشند حداقل دو برابر بیشتر از شرکتهایی که رویکرد ترکیبی (هایبرید) را انتخاب می کنند، برنامهنویس استخدام و هزینه کنند.
برنامه های بومی (نیتیو) با زبانهای برنامهنویسی مخصوص پلتفرمها ساخته میشوند، که به شرکتها اجازه می دهد تا آنها را برای حداکثر بازدهی عملکرد کاملا بهینه کنند. برنامه های ترکیبی (هایبرید) اساساً یک لایه اضافی بین سیستم عامل هدف و کد منبع اضافه می کنند، که این میتواند منجر به افت عملکرد شود.
اکثر کاربران به فناوری پشتیبانی اپلیکیشنها اهمیتی نمی دهند. در واقع مهمترین موضوغ تجربه کاربر است. طبق مطالعه ای که توسط Equation Reach انجام شده است، 79 درصد از کاربران فقط در صورت عدم موفقیت در کار برای اولین بار، یک یا دو بار دوباره تلاش می کنند. برنامه های ترکیبی (هایبرید) می توانند شبیه برنامه های بومی به نظر برسند و احساس می شوند، اما تجربه کاربری آنها هنوز به اندازه تجربه کاربری اپلیکیشنهای بومی (نیتیو) خوب نیست. همانطور که گفته شد، ساختار اپلیکیشنهای ترکیبی تلفن همراه، مانند React Native Xamarin ، Ionic ، NativeScript یا PhoneGap به طور مداوم بهتر میشوند و استفاده از آن برای کاربران ساده تر میشود.
برنامه های ترکیبی (هایبرید)از نظر هزینه پایین تر و از نظر زمانی نیز مناسبتر هستند. برنامه های بومی (نیتیو) برای شرکت هایی که عملکرد بی عیب و نقص و ویژگی های سفارشی نیاز دارند، مناسب تر میباشد.